Michels hartenkreet

Home > Info > Ingezonden > Michels hartenkreet

Hé menno
U kreeg kritiek op u site las ik
Ik vind u een held
Ik vond dat ik het moest opnemen voor u
Is het een idee om mijn verhaal te delen op stichting kea?
U mag me verhaal zo delen u helpt mijn help ik u😘🙏
Ik wil een groot compliment delen aan de bedenkers van deze prachtige website.

De arts die euthanasie uitvoert of artsen die dat doen. Die mogen we echt heel dankbaar zijn. Daar heb ik heel veel respect voor. Maar ook bewondering voor.
En dat is echt heel dapper van ze.
En ook diep respect voor me vriendin die dag en nacht voor me heeft gezorgd. Ze was er altijd voor me. Tijdens het traject. Vanaf het begin van traject is ze bij me geweest. En heeft me er doorheen gesleept ze was er altijd voor me.

Ik heb heel veel waardering en respect voor haar en bewondering. Zij verdient echt een hele diepe buiging. Het is bizonder mooi en krachtig mens.

Ik ben zelf client die zich heeft aangemeld voor Euthanasie. Dus weet heel goed en hoe hard het nodig is dat een site als dit bestaat. Laten we hier onze kennis delen over euthanasie vanwege psychische lijden

Mijn wensen 

De ernst van het lijden bij psychische aandoeningen word vaak onderschat. omdat bespreekbaar te maken. Er heerst een taboe op psychische lijden omdat te doorbreken. Al moet ik er wel bij zeggen dat veel medewerkers het ook wel snappen van de ggz en ook veel familieleden en veel landgenoten bij mijn. 

Maar ik lees nog te vaak een taboe bij anderen die er zo in zitten als mijn.

Mijn wens is dat ik meer psychiaters bereik en artsen

Waarom doe ik dit? 

Ik doe het voor me zelf maar ook voor lotgenoten. Ik heb de afgelopen jaren zoveel mensen zien zelfmoord plegen en dat raakt me. Dat ik dacht die zou in aanmerking komen voor euthanasie. En toch heeft dat dan niet plaats gevonden om verschillende redenen.

Ik heb de afgelopen jaren zoveel verhalen gelezen: Wij hadden ons kind ook euthanasie gegund maar ze kregen het niet. Of ze liepen tegen van alles aan. Of werden van het kastje naar de muur gestuurd. 

Ik dacht dat moet anders en dat ken anders en hier wil ik me voor inzetten. Ik heb echt honderden verhalen gelezen. Het is hartverscheurend om te zien en te lezen.

Kijk de zelfmoorden op 0 krijgen dat gaat nooit gebeuren. Dat red ik niet zelfs niet als we met ze allen ons inzetten. Dat is ook naïef om te denken en dat is ook niet haalbaar en niet reëel want dat gaat niemand lukken. Maar dat is ook niet me doel. Me doel is om een aantal lotgenoten te helpen en wat artsen te bereiken.

Want als ik lees die heeft euthanasie gekregen en heeft een humaan afscheid gekregen heb ik me doel bereikt. En om begrip en herkenning te krijgen.

Mijn persoonlijke mening over psychiaters in de ggz

Ik vind het heel jammer dat veel psychiaters van de ggz nog niet open staan voor euthanasie bij psychiatrische problematiek. Mede hierdoor vinden er helaas nog zoveel suïcides plaats. 

Soms denk ik als iemand is uitbehandeld waarom zou je hem onnodig in leven laten? Of waarom zou je hem onnodig laten lijden? 

Geef dit soort mensen euthanasie zo dat ze een waardig afscheid krijgen en op een humane manier kunnen gaan. Zo dat ze bij hun familie afscheid kunnen nemen.

In plaats van dat mensen zich moeten ophangen of moeten verdrinken. Of een overdosis moeten nemen of voor een trein moeten gooien. Of zich moeten verdrinken of een overdosis moeten nemen.

Wat je ook vaak ziet is dat psychiaters en artsen die je doorsturen naar het expertisecentrum euthanasie. Daar is een wachtlijst van 3 jaar inmiddels. Je zegt tegen iemand ook niet die terminaal ziek is kom jij maar terug over 3 jaar. Dat de artsen en psychiaters goed beseffen dat zulke lange wachtlijsten niet zijn op te brengen. En al helemaal niet al ben je ernstig ziek.

Vele vinden de wachtlijsten te lang en houden dat niet vol of mensen melden zich al niet meer aan die kiezen dus voor zelfdoding. Ik denk als psychiaters zelf een scanarts in gaan schakelen en een second opinion psychiater en een huisarts dat het een veel kortere weg is. 

Wat ik ook wil zeggen je bent geen slechte psychiater als je wel euthanasie uitvoert het lijkt me ook iets moois je ken iemand een waardig en humaan afscheid geven. 

Euthanasie niet uitvoeren vind ik geen optie. 

Dan heeft de cliënt 2 opties. Of je laat hem in een hel leven. Of de persoon gaat een verschrikkelijke zelfdoding doen. 

Mijn verhaal zelf 

Ik wil het over 6 dingen hebben 

  1. wat ik heb meegemaakt 
  2. dat ik met 6 beperkingen handicaps ziektes moet leven.
  3. wat voor behandelingen ik heb gehad
  4. dat ik nooit naar een verjaardag ken of iets leuks ken doen zoals naar een bioscoop of iets ontspannend ken doen. kom al tiental jaren niet op verjaardagen van me oom tantes me neefjes me nichtjes me susjes me broer me moeder ik ken nooit naar een bioscoop toe onder aan me bericht ga ik uitleggen waarom ik nooit naar de bioscoop ken of naar verjaardagen dat komt door me beperkingen.
  5. mensen hoeven me klachten niet te dragen.
  6. ik vind dat ik aan veel euthanasie eisen voldoe

Eerst wat ik heb meegemaakt 

Veel te veel meegemaakt
Ouders gescheiden
Vader dat ik 25 was overleden
Pleeggezin gewoond
Kindertehuis gewoond
Beschermd wonen gewoond
Begeleid wonen gewoond
Vaak opgenomen in de ggz
Heel veel Zelfmoordpogingen gedaan
Vaak op de ic gelegen en ziekenhuis door zelfmoordpogingen

Ik heb dus veel meegemaakt heel veel ik ken heel veel mensen die hebben niks van dit meegemaakt en als ik al enkele mensen ken is het soms ouders gescheiden en daar blijft het dan bij kijk eens hoeveel pech ik heb in me leven ik ken niemand die in zoveel hoe moet ik het noemen in instanties heb gezeten en dit is alleen wat ik heb meegemaakt.

Ken je wel vertellen dat je leven verwoest is als je die dingen meemaak. Lichamelijk geestelijk is het niet vol te houden als je zoveel meemaak.

nu gaan we naar me klachten toe.

Mijn klachten om mee te leven 

Migraine
Depressie
Paniek aanvallen 
Angsten
Overmatig zweten
Prikkels hooggevoelig

Ook hier weer wie heeft er nou zoveel klachten om mee te leven ken mensen hebben niks van dit ook hier heb ik weer pech noem eens iemand die zoveel klachten heb als ik? Ik ken niemand noemen of ben nog niet iemand tegengekomen die zoveel klachten hebt of je hoort soms heb last migraine en dat beïnvloed al hun leven of ze hebben alleen een angststoornis en dat is al geen leven. Of alleen een depressie wat al geen leven meer is. Wat moet ik dan wel niet als je het allemaal hebt? Dat is toch geen leven meer.

Sterker nog je ken op een dag met 5 of 6 beperkingen wakker worden.  Op de maandag word je wakker met Migraine Paniek angsten depressie Overmatig zweten en Prikkels en dat allemaal op een dag. Dinsdag bevoorbeeld heb je geen migraine maar wel je depressie paniek angsten en last van het zweten en prikkels het zijn veel te veel beperkingen ziektes om normaal te functioneren. Je ken niet werken vaak geen boodschappen meer doen je ken helemaal niks meer. Met een beperking leven is al erg met 2 is nog erger maar met 6 beperkingen heb je geen leven meer. 

Ik zal jullie een voorbeeld geven bezoek al 10tal jaren geen verjaardagen meer van me tante me neefjes me susje me oom ben al 10 jaar niet op een verjaardag geweest.

Of ik ken nooit leuke dingen doen ga je voorbeeld geven wat ik hier boven zeg.

Stel morgen ga ik om 11 uur iets leuks doen naar de bioscoop of naar een verjaardag ik ken dan niet of ik heb Migraine dan ken je niet naar een verjaardag of naar de bioscoop om iets leuk te doen. Heb ik geen migraine ben ik weer depressief ken je weer niet naar de bioscoop of naar de verjaardag. Ben ik niet depri heb ik weer angsten of Paniek ken ik weer niet naar een verjaardag of naar de bioscoop.

Of ik heb last van zweten ken ik weer niet naar bioscoop. Een ander zie ik leuke dingen doen zoals naar de bioscoop of uit eten of een verjaardag gaan voor mijn zit dat er niet in.

Daar ben ik te ziek voor.

Deze klachten en wat betreft wat ik heb meegemaakt  maakt me leven dat ik Ondraaglijk lijd. Ondraaglijke pijnen

Het is Uitzichtloos.
Het is te veel om mee te leven.
En geen zicht op verbetering
Ik ben lichamelijk op
Ik ben geestelijk op
Mentaal is dit niet vol te houden 

Ik loop al 22 jaar bij de ggz 

Bij de ggz hebben we alles kwa behandelingen gedaan kwa gesprekken en kwa therapie mdr, pmt, runningtherapie, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, agressietherapie en kwa opnames ook alles gedaan en op medicijnen gebied alles gedaan voor me Paniek angsten depressie

Ik gebruik als medicijnen 

antipsychotica
antidepressiva
Slaapmedicatie
Kalmeringsmedicijnen 

Wat me Migraine betreft moet ik elke dag medicijn voor slikken dat is bedoeld om Migraine te voorkomen. het helpt niet want heb heel vaak last van migraine.

Wel helpt de medicijn die ik moet nemen al heb ik een aanval ik slik dus verschillende medicijnen voor me Migraine.

Wat betreft Overmatig zweten hyperhidrose genoemd heb ik vele behandelingen gehad voor voeten en oksels maar vele worden niet vergoed.

Ik draag speciale schoenen en sokken tegen zweten en medicatie botox huidkliniek. toch heb ik nog veel last. En zijn de kosten heel hoog wat niet te betalen is. En niks helpt

Mensen hoeven me Migraine niet te dragen.
Mensen hoeven me Depressie niet te dragen.
Mensen hoeven me angsten niet te dragen.
Mensen hoeven me Paniek niet te dragen.
Mensen hoeven me zweten niet te dragen.
Mensen hoeven me verdriet niet te dragen.
Mensen hoeven me wanhoop niet te dragen.
Mensen hoeven het ondragelijk lijden niet te dragen.
Mensen hoeven het lichaamlijke lijden niet te dragen.
Mensen hoeven het mentale lijden niet te dragen.
Mensen hoeven het uitzichtloze lijden niet te dragen

Ik heb in een pleeggezin gezeten ik moet het dragen anderen niet.
Heb in een Kindertehuis gezeten ik moet het dragen anderen niet.
Was 25 dat ik me vader verloor ik moet het dragen anderen niet.
Heb op begeleid wonen gezeten ik moet het dragen anderen niet.
Ik heb op beschermd wonen gezeten ik moet het dragen anderen niet.
Heb veel zelfmoordpogingen gedaan in ziekenhuis gelegen ik moet het dragen anderen niet.
Ben vaak opgenomen geweest ik moet het dragen anderen niet.

Zo ken ik wel even doorgaan.

Ik vind dat ik aan de euthanasie eisen voldoe.

Geen zicht op verbetering 

Uitbehandeld
Weloverwogen
Ondragelijk lijden
Lichamelijk lijden
Mentaal lijden
Alle behandelingen doorlopen
Uitzichtloos 

Ik kies voor euthanasie om de volgende ziektes beperkingen Angsten  Paniek   Depressies   Migraine Overmatig zweten hyperhidrose genoemt, uitzichtloos ondraaglijk lijden Mentaal lijden Lichamelijk lijden. Uitbehandeld. Geen zicht op verbetering.

Ik ben zo opgevreten door mijn psychiatrische aandoeningen en lichamelijke aandoeningen dat ik helemaal kapot ben.

Waardig sterven Het moet toegankelijk zijn. Want hoewel euthanasie is toegestaan, is het een lang en moeilijk traject. Velen nemen hun toevlucht tot zelfmoord En dat is zwaar voor de mensen in hun omgeving. Ik vind dat ik recht heb om waardig te sterven, ik ben een mens.

Elke dag is een lijdensweg ik heb 1 dag in de maand voel ik me goed en dat duurt dat 6 uur Ik heb geen levensvreugde of nooit gehad  Ik vind dat elk mens het recht moet krijgen om op een humane manier te sterven, ongeacht leeftijd, lichamelijke ziekte, psychische ziekte, ondraaglijk lijden. Wie kan voor een ander beslissen dat diegene ondraaglijk lijdt????? Dat kan alleen maar deze persoon zelf en dan mag deze persoon van mij voor een humane dood kiezen. Weg zijn dan de afschuwelijke zelfdodingen, wég zijn dan de getraumatiseerde nabestaanden

Kijk als je terminaal ziek bent en je lijd ondragelijk en het is Uitzichtloos heb je kans op euthanasie. Je hebt ook de doelgroep 75 plussers voltooit leven lijd je ondragelijk in het uitzichtloos kans op euthanasie.

Onlangs is daar een doelgroep aan toegevoegd kinderen 1 tot en met 12 jaar door kuipers 

Maar je hebt nog een doelgroep jongeren 

psychische mensen ook al zijn ze moegestreden en lijden ondragelijk en is het leven uitzichtloos. En hebben ze van alles geprobeerd zoals therapie en medicijnen dan krijgen ze minder euthanasie. 

Gelukkig zie je laatste jaren dat ze meer euthanasie krijgen maar vergeleken met die andere doelgroepen veel minder en dat vind ik niet kunnen.

En dan heb ik het niet over de mensen in eerste lijn zorg die weer uit de ggz komen nee of de mensen die therapie of medicijnen weigeren. Je hebt 2 groepen in de ggz de ene groep is te helpen. En die moeten geen euthanasie krijgen natuurlijk.

En het is mooi dat die groep word geholpen.

Echt mensen zoals ik ik loop al 22 jaar bij de ggz die van alles geprobeerd van medicijnen tot therapie en opnames aan toe hebben en niet meer beter worden. 

Niet iedereen ken beter worden in de ggz lopen mensen in de ggz die ongeneeslijk ziek zijn. Maar euthanasie niet verlenen is geen optie vind ik. Want dan laat je mensen jarenlang ondragelijk lijden.

En dan gaan mensen het zelf doen en dan kunnen ze geen afscheid nemen. En word het niet humaan. En moeten ze het in eenzaamheid uitvoeren.

Je wilt toch niet dat er een politie agent aan de deur staat van u zoon of dochter is van een flatgebouw gesprongen of voor een trein?

Er zou meer euthanasie uitgevoerd moeten worden zo dat de zelfmoorden cijfers wat zakken. Iedereen zou toch willen dat iedereen in bijzijn van zijn familie een mooi en waardig afscheid krijgt waar je alles nog tegen elkaar kunnen zeggen. Mensen die lichamelijk lijden krijgen ook euthanasie ik vind dat psyche lijden en lichamelijk lijden gelijk getrokken moet worden. 

Ik vind ook dat we af moeten om altijd maar mensen willen helpen. 

Maar er is ook een groep die niet meer te helpen is.

Ik zie dat met eigen ogen ook.

Mensen die al 10 jaar of langer bij de ggz lopen

Die van opname naar opname gaan van zelfmoordpoging naar zelfmoordpoging gaan.

Of keer op keer een rm krijgen of in de isolatie cel belanden.

Die groep is niet meer te helpen met medicijnen en therapieën. Dat is de groep die is uitbehandeld en ondragelijk lijd. En het leven uitzichtloos is. Die geen zicht op verbetering hebben.

Die groep is niet te helpen van hun depressie of hun angststoornis of hun paniekaanvallen of hun persoonlijkheidsstoornis.

Die groep mag van mijn 

euthanasie krijgen. Soms is euthanasie de enigste manier om rust te krijgen.

Waarom zouden mensen anders zelfmoord plegen?

Als er een andere manier was om rust te vinden zouden die mensen die wel gebruiken.

Helaas is die er niet dan is de enigste manier om dit soort mensen toch echt euthanasie te verlenen. 

Ik zeg wel eens ondragelijk lijden en uitzichtloos lijden ken erger zijn dan sterven.

Zoals je boven ziet heb ik heel veel meegemaakt. Heel veel beperkingen en ziektes. En behandelingen die allemaal niet aanslaan.

Ik ben het zat om elk jaar opgenomen te worden elk jaar weer op de ic te leggen. De opnames doen niks want ben uitbehandeld. Ben die ic ook zat om daar te liggen. Ik heb een heel zwaar leven gehad zoals men ken zien.

Ben die migraine aanvallen zat en medicijnen doen weinig.

Ben die depressie zat slik medicijnen er voor ben toch doodongelukkig.

Ben die Paniek aanvallen zat

Ben de angsten zat 

Ben zo wanhopig ben het zat ben verdrietig ben het zat

Ik ben nooit gelukkig geweest als jong kind al niet een ander ken genieten van de zon of leuke dingen doen.

Ik ken niet genieten mijn leven is een hel dag in dag uit.

De medicijnen die ik slik is zoveel ken je een stad mee plat liggen ze gaan ook geen nieuwe medicijnen meer geven omdat niet helpt.

Laatst was er een meisje op tv die had angsten en geen leven meer.

Toen dacht ik moet je voorstellen hoe mijn leven dan is zij had geen migraine aanvallen wat ik er nog eens bij heb.

Wat ook veel energie kost.

Die ik al als jong kind had

Ze had geen depressie wat al geen leven is wat ik er ook nog bij heb.

Ben al 22 jaar depressief het vreet energie hoor en fysiek en mentaal put het je helemaal uit dus heb ook fysieke en mentaal nog eens pijnen.

Dan nog me Paniek aanvallen wat al geen leven is dat had zij niet ook dat heb ik nog eens die ik al 22 jaar heb.

En ze had geen Prikkels ik heb altijd Prikkels dat is geen pretje om te hebben kost veel energie ook dat heb ik nog eens er bij.

En elke dag gaat het door me hoofd het Pleeggezin me vader overleden Kindertehuis opnames op de ic opnames in de kliniek het begeleid wonen het beschermd wonen. Me ouders gescheiden en dat ik al vanaf me 16 tot me 37 bij de ggz loop ik heb wel heel veel meegemaakt zit vol met trauma’s.

Alleen dit is al lijden als het elke dag door je hoofd gaat.

Ook wil ik dat het voor me familie stopt die leven altijd met angst dat ik onder een trein spring. En wat denk je me moeder woont langs het spoor.

Elke 20 minuten zal zij herinnert worden aan een trein. Ook dat nog.

Ze werk in een hospice waar mensen een mooi afscheid krijgen ze gunt het mijn ook zo.

Me familie is ook wel moegestreden en dat snap ik heel goed.

Zij zien me wanhoop me verdriet dat ik ondragelijk lijd. De vele ic opnames de vele ggz opnames. Me Depressie me angsten me Paniek me Prikkels me Migraine aanvallen. Ze zien dat al 22 jaar. En dat is heel zwaar voor ze.

En ik voel me schuldig naar ze maar ik weet dat niet hoeft ik heb niet om me ziektes gevraagd. Maar dat hun leven altijd in teken van mijn staat.

Ik ben zo blij dat ze me wens respecteren en zeggen we gunnen je rust en we staan achter je verzoek.

Ik heb ook nog een mooie spreuk 

Als ik de pijn niet meer kan dragen, dan wil ik gewoon gaan.

Als ik niet meer ken genieten

Dan wil ik niet meer bestaan.

Als leven niet meer leven is maar alleen nog lijden is

Dan is liefde loslaten

En laten we je gaan 

Michel

Gerelateerd

Eén reactie

  1. Oeff dat is even een binnenkomer. Ik kwam op deze website vanuit……tja vanuit wat? en dan lees ik hier het verhaal van mijn eigen neef(je). Michel, ik hoop met heel mijn hart dat je rust gevonden hebt, het doet mij pijn je verhaal te lezen en dat ik er niets vanaf wist toen je nog in leven was. De eenzaamheid, het niet verbonden kunnen voelen met het leven en de mensen om je heen, de schok van het plotseling overlijden van je vader etc.. zo ondragelijk en zo diep ongelukkig. Ik begrijp je keuze heel goed en ben dankbaar dat je de mogelijkheid gekregen hebt om je leven te beëindigen op een humane manier. Ik kan alleen maar hopen dat de nabestaanden (moeder, zus en broer, vriendin) vrede kunnen hebben met deze beslissing ondanks de pijn die het gemis met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

"*" geeft vereiste velden aan

Gegevens hulpvrager

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Wat zijn de klachten die tot je euthanasieverzoek leiden ?
Aangemeld bij Expertisecentrum Euthanasie?
Bijv. wachtend na aanmelding, afgewezen, wachtend op spreekuur, op wachtlijst voor soma plus team of op wachtlijst team met psychiater, al team toegewezen?
Vertel ons waar we je mee kunnen helpen.
Is er nog iets wat we moeten weten?

Akkoord

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.