Alleen maar een blokje om

Home > Info > Boeken Patiënten, naasten en nabestaanden > Alleen maar een blokje om
Ingeborg ten Hoopen schreef en tekende de beeldende briefroman Alleen maar een blokje om. Dit boek is het antwoord op de laatste vraag, die haar geliefde daags voor zijn zelfdoding stelde: Maak iets over wat mij en ons overkomt, zodat ze me zullen begrijpen”.

Ingeborg ten Hoopen schreef en tekende de beeldende briefroman Alleen maar een blokje om. Dit boek is het antwoord op de laatste vraag, die haar geliefde daags voor zijn zelfdoding stelde: Maak iets over wat mij en ons overkomt, zodat ze me zullen begrijpen”. Met dit boek lost zij haar belofte aan hem in.  In de meer dan twintig jaar na zijn dood blijft Ingeborg ten Hoopen, die dichter en beeldend kunstenaar is, zich verdiepen in thema’s als vergankelijkheid, rouw en veerkracht. Haar poëtische manier van schrijven neemt de lezer mee in het levensverhaal van Bert die niet langer kan en wil leven en Ingeborg die naast hem blijft staan, uit liefde, tot aan de rauwe werkelijkheid van zijn zelfdoding. Daarna begint de lange weg terug naar zichzelf, naar wie zij nu is of kan zijn. Ingeborg ten Hoopen spreekt zich als nabestaande en ervaringsdeskundige tijdens lezingen of poëzievoordrachten regelmatig uit over zelfdoding versus euthanasie, over rouw en zinvinding.

Meer boeken

Moederhart vol rouw en liefde

In dit boek vertelt Elsbeth Kuysters hoe ze verder leeft met de rouw om haar dochter Sara, die op zeventienjarige leeftijd er zelf voor kiest haar leven te beëindigen. In een persoonlijk verslag beschrijft ze niet alleen, hoe ze omgaat met haar diepe verdriet nadat ze haar enige kind verloor, maar geeft ze haar dochter ook een gezicht.

Lees meer over dit boek »

‘Laat me gaan’

Laat me gaan geeft inzicht, informatie, herkenning en troost aan mensen met psychische aandoeningen, die euthanasie overwegen en aan hun naasten. Tevens biedt het hulpverleners inzicht in de afwegingen en worstelingen die er bij artsen kunnen leven tijdens een euthanasietraject en geeft het als een soort handboek alle informatie over het doen van een second opinion en een euthanasietraject.

Lees meer over dit boek »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

"*" geeft vereiste velden aan

Gegevens hulpvrager

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Wat zijn de klachten die tot je euthanasieverzoek leiden ?
Aangemeld bij Expertisecentrum Euthanasie?
Bijv. wachtend na aanmelding, afgewezen, wachtend op spreekuur, op wachtlijst voor soma plus team of op wachtlijst team met psychiater, al team toegewezen?
Vertel ons waar we je mee kunnen helpen.
Is er nog iets wat we moeten weten?

Akkoord

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.