Groen licht van Miranda Visser

Home > Info > Boeken Patiënten, naasten en nabestaanden > Groen licht van Miranda Visser

Toen Miranda Visser uit Friesland 24 jaar oud was, besloot ze zich aan te melden bij het expertisecentrum euthanasie.

 Een verhaal over de complexiteit van vroegkinderlijk trauma en de wens voor euthanasie
“Jarenlang heb ik geprobeerd om mij beter te gaan voelen. Geprobeerd om de verwardheid in mijn hoofd wat rustiger en meer geordend te krijgen, en misschien zelfs een klein beetje gelukkig te kunnen worden. Tot op de dag van vandaag is het mij niet gelukt en heb ik een enorm spinnenweb in mijn hoofd zitten.”
Toen Miranda Visser uit Friesland 24 jaar oud was, besloot ze zich aan te melden bij het expertisecentrum euthanasie. Inmiddels zit ze 2,5 jaar in het traject richting euthanasie. Ze is niet zomaar op dit pad terechtgekomen. In haar boek Groen licht – Toen mijn leven ondraaglijk werd neemt ze de lezer mee in haar weg daar naartoe. Ze geeft de lezer een kijkje in haar jeugd en opvoeding, om vervolgens dieper in te gaan op haar psychisch lijden en de keus voor euthanasie.
Miranda heeft dit boek geschreven om ervoor te zorgen dat haar verhaal niet verloren zal gaan. Ze wil haar omgeving en iedereen die vragen heeft over dit onderwerp meer duidelijkheid geven over hoe iemand tot zo’n beslissing kan komen. Ze heeft dit verhaal ook geschreven voor lotgenoten. Daarnaast hoopt ze met haar boek de ogen van de hulpverlening te openen.

Meer boeken

Moederhart vol rouw en liefde

In dit boek vertelt Elsbeth Kuysters hoe ze verder leeft met de rouw om haar dochter Sara, die op zeventienjarige leeftijd er zelf voor kiest haar leven te beëindigen. In een persoonlijk verslag beschrijft ze niet alleen, hoe ze omgaat met haar diepe verdriet nadat ze haar enige kind verloor, maar geeft ze haar dochter ook een gezicht.

Lees meer over dit boek »

Alleen maar een blokje om

Ingeborg ten Hoopen schreef en tekende de beeldende briefroman Alleen maar een blokje om. Dit boek is het antwoord op de laatste vraag, die haar geliefde daags voor zijn zelfdoding stelde: Maak iets over wat mij en ons overkomt, zodat ze me zullen begrijpen”.

Lees meer over dit boek »

‘Laat me gaan’

Laat me gaan geeft inzicht, informatie, herkenning en troost aan mensen met psychische aandoeningen, die euthanasie overwegen en aan hun naasten. Tevens biedt het hulpverleners inzicht in de afwegingen en worstelingen die er bij artsen kunnen leven tijdens een euthanasietraject en geeft het als een soort handboek alle informatie over het doen van een second opinion en een euthanasietraject.

Lees meer over dit boek »

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

"*" geeft vereiste velden aan

Gegevens hulpvrager

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Wat zijn de klachten die tot je euthanasieverzoek leiden ?
Aangemeld bij Expertisecentrum Euthanasie?
Bijv. wachtend na aanmelding, afgewezen, wachtend op spreekuur, op wachtlijst voor soma plus team of op wachtlijst team met psychiater, al team toegewezen?
Vertel ons waar we je mee kunnen helpen.
Is er nog iets wat we moeten weten?

Akkoord

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.