Home > Info > Wetenschap & kennis > Suïcide door stoppen met eten en drinken lukt ernstig chronisch psychiatrische patiënten vaak niet.

Uit onderzoek van Eva Bolt e.a. (Amsterdam UMC) blijkt dat een groep patiënten met een ernstige chronische, psychiatrische ziekte stopt met eten en drinken om een einde te maken aan voortdurend geestelijk lijden.

Suïcide langs deze weg lukt vaak niet door een gebrek aan ondersteuning in hun kleine sociale netwerk en bezwaren van professionele zorgverleners. Als gevolg hiervan ondernemen deze patiënten vaak eenzame en slecht voorbereide pogingen te stoppen met eten en drinken.

Welke patiënten stoppen met eten en drinken? | medischcontact