Menno Oosterhoff: ‘GGZ laat steek vallen met verkrampte kijk op euthanasie’

Home > Info > In de media > Menno Oosterhoff: ‘GGZ laat steek vallen met verkrampte kijk op euthanasie’

Het verlenen van euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden hoort onderdeel te zijn van professioneel klinisch handelen in de geestelijke gezondheidszorg. Dat betoogt psychiater Menno Oosterhoff. Vooralsnog voeren ongemak en handelingsverlegenheid de boventoon, aldus Oosterhoff. Met wachtlijsten en onnodig lijden als gevolg. Stichting Kea wil hier een einde aan maken. Oosterhoff: “De krampachtigheid om over de dood te spreken moet eraf.”